Tehnologija
7

Bežične pametne slušalice Dash olakšat će vam život u svakom pogledu

Klix.ba
Njemačka startup kompanija Bragi prije nekoliko godina predstavila je prve bežične pametne slušalice, ali ih konstantno usavršavaju i nadograđuju. Tako se osim za slušanje muzike, eliminiranja buke, fitnesa mogu koristiti i za brojne druge životne aktivnosti, poput plivanja i nekih drugih situacija.

Slušalice Dash od sada možete kontrolisati i nekim drugim dijelovima tijela, zbog čega ove slušalice s pravom možemo nazvati ličnim asistentom. koji prati sve životne aktivnosti.

Prije svega uz bežične slušalice Dash možete uživati u kvalitetnom zvuku, a da se ne nervirate raspetljavanjem žica, jer funkcionišu preko bluetootha. U Dash slušalice su ugrađena 23 senzora koji prate sve aktivnosti rada srca, a dugoročni cilj kompanije Bragi je da u njih ugradi mini kompjutere.

Dizajnirane su tako da ostaju čvrsto u uhu, a pored toga su i vodootporne, te ih možete koristiti i kada plivate. Jednostavnim povlačenjem prsta možete u potpunosti blokirati buku oko vas, ukoliko se maksimalno želite fokusirati na neki posao.

Kompanija Bragi u budućnosti planira da Dash slušalice budu više od fitnes kalkulatora, te da služe kao lični asistent.Trenutno se radi na softveru koji će omogućiti da Dash slušalice kontrolišete različitim dijelovima tijela.