Dugo očekivani pribor
3

Bežična tastatura i miš za Xbox One bit će predstavljeni idućeg mjeseca

Klix.ba
Foto: Razer
Foto: Razer
Prvi Xbox One bežični miš i tastatura bit će predstavljeni na Sajmu potrošačke elektronike CES u januaru iduće godine, ali kompanija Razer već je pokazala kako će izgledati ovi proizvodi.

Ono što je do sada poznato jeste kako je Microsoft ostvario saradnju s Razerom kako bi kreirao wireless miš i tastaturu za Xbox One, koju korisnici popularne konzole čekaju već godinama.

Iako je Xbox One predstavljen još u novembru 2013. godine, tek će dobiti svoje bežične dodatke. Razlog petogodišnjeg čekanja jeste što su proizvođači smatrali kako će precizni pokret bežičnog miša pojedinim igračima dati nepravednu prednost. Međutim, ipak su promijenili mišljenje, a tačni razlozi nisu poznati.

Cijena bežičnog miša i tastature za Xbox One još nije poznata. Sudeći prema prvim fotografijama, ovaj dodatni pribor će podržavati funkciju Xbox Dynamic Lighting koja omogućava višebojno osvjetljenje preko svojih tastatura.

Podsjećamo, Microsoft je prošlog mjeseca korisnicima Xboxa ponudio nadogradnju koja im je omogućila korištenje miša i tastature prilikom igranja 14 igara. Tako se već više od mjesec dana uz miš i tastaturu mogu igrati Fortnite, Bomber Crew, Deep Rock Galactic, Strange Brigade, Vermintide 2, War Thunder, X-Morph Defense, Children of Morta, Day Z, Minion Master, Moonlighter, Vigor, Warface i Wargroove.