Zbog trodnevnog prekida
0

Besplatne aplikacije na Blackberry uređajima

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Kao nadoknadu za prekid usluga koji je počeo 10.oktobra, a završio se nakon tri dana, Blackberry zvaničnici su odlučili svojim korisnicima ponuditi besplatne igre kao što su Bejeweled i Sims. Inače, trodnevni prekid usluga prouzrokovao je zastoj u komunikaciji miliona korisnika ovog uređaja.

Besplatne aplikacije bit će ponuđene od sutra. Glavni istraživač u Blackberry timu, Mike Laziridis, još jednom se izvinio zbog neugodnosti.

"Veoma smo zahvalni našim lojanim korisnicima. Preduzeli smo sve korake kako se ovo ne bi ponovilo", rekao je Laziridis, a prenosi BBC.

Hiljade ljudi su objavile svoje nezadovoljstvo putem Twittera i drugih mreža. Kritike na račun kompanije su bile mnogobrojne, posebno zbog toga što im je trebalo tri dana da otklone problem.

Zato su iz Blackberrya odlučili ponuditi ukupno dvanaest besplatnih aplikacija, a planirano je još i više u nadolazećim danima. Među besplatnim igrama su i Texas Hold'em Poker i Bubble Bash 2, kao i aplikacije Photo Editor Ultimate i DriveSafe.ly pro. Aplikacije će biti besplatne do kraja godine.

Vezani članci