{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bečki hoteli dobijaju digitalne portire

24.1.2018. u 10:51
14
13
Bečki hoteli dobijaju digitalne portire
14
Bečki hoteli dobijaju digitalne portire
Pored "Self-Check-in" sistema na aerodromima, bečki hoteli su nedavno napravili mjesto i za pametne robote koji odgovaraju gostima na pitanja ili obavljaju prijem gostiju.
"U koje vrijeme je doručak?", "Do kada se mora napustiti soba?" – na ova i slična pitanja gosti brzo mogu dobiti odgovore. Hotel Zeitgeist, koji se nalazi kod glavne bečke željezničke stanice, u upotrebi već ima digitalnog portira po imenu Gustaffo.

Hotel testira virtuelnog asistenta kao dodatnu ponudu od decembra 2017. godine. Gustaffo gostima nudi sve informacije u vezi s hotelom, a postavljena pitanja može i da analizira. Tako vlasnici hotela mogu saznati šta gosti najčešće pitaju, a iza svega stoji digitalni sistem Alexa.

Bečko startup preduzeće Gustaffo prenosi digitalne hotelske usluge na pametne telefone. Radi se o internet stranici koja izgleda kao aplikacija. Gustaffo nudi informacije o hotelu na različitim jezicima. Putem internet stranice može se pozvati i sobna posluga, naručiti taksi ili rezervisati restoran.

Ukupno 38 hotela u Evropi ima digitalnog portira. U Beču za sada dva hotela nude takvu uslugu - Hotel Zeitgeist i ARCOTEL Donauzentrum. Hotelijeri smatraju da će ova novost u hotelima svakako biti sve više u upotrebi, ali da nikako neće zamijeniti zaposlene. Mnogi gosti žele da im se neko obrati, dok drugi vole da sve obave sami putem interneta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: