Dvojac zvanično stigao
59

Asus predstavio ROG Phone 6D i 6D Ultimate

D. B.
Nakon dugotrajne teaser kampanje, Asus je konačno predstavio dva nova mobitela, a to su ROG Phone 6D i 6D Ultimate.

Riječ je o uređajima koje pokreće MediaTek Dimensity 9000+ procesor, a razlika između standardne 6D i Ultimate verzije je u memoriji. Standardna verzija u najboljem izdanju ima 16 GB RAM-a i 256 GB interne memorije, dok Ultimate ide do 16 GB RAM-a i 512 GB interne memorije.

Mobiteli imaju isti 6,78-inčni OLED panel s 10-bitnom dubinom boje i frekvencije osvježavanja od 165Hz, a podržavaju i HDR10+. Isto važi i za "originalnu" ROG Phone 6 seriju.

Kamere su ostale iste, nazad je glavna kamera od 50, ultraširoka od 13 te makro kamera od 5 MP, dok se naprijed nalazi selfie kamera od 12 MP.

Baterija je također nepromijenjena pa je tu i dalje baterija od 6.000 mAh koja podržava 65W brzo punjenje putem USB Power Delivery tehnologijom.

Dizajn je također uglavnom isti, 6D Ultimate ima ROG Vision PMOLED ekran u boji na stražnjoj strani, dok je u slučaju standardne verzije nazad RGB LED osvijetljeni ROG logo. Čak su i dodaci namijenjeni ROG Phoneu 6 i 6 Pro kompatibilni s novim modelima 6D i 6D Ultimate.

ROG Phone 6D Ultimate ima unikatni AeroActive Portal na stražnjoj strani, koji omogućava direktan put do unutrašnjih komponenti za hlađenje zahvaljujući motorizovanoj šarki. Ovaj sistem automatski otvara zračni put kada je AeroActive Cooler 6 povezan, a to omogućava ventilatoru da odvodi toplotu efikasnije što rezultira održavanjem visokih performansi.

Asus nudi ROG Phone 6D i 6D Ultimate samo u Space sivoj boji.

Detalja o prodaji i cijeni još uvijek nema.

Vezani članci