{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Astronaut Mike Hopkins napravio najoriginalniji selfie ove godine

28.12.2013. u 15:43
13
20
Astronaut Mike Hopkins napravio najoriginalniji selfie ove godine
13
Astronaut Mike Hopkins napravio najoriginalniji selfie ove godine
Astronaut Mike Hopkins snimio je selfie u svemiru, a fotografiju je američka svemirska agencija NASA objavila na svojoj web-stranici i ubrzo je obišla cijeli svijet.
Hopkins je sudjelovao u svemirskoj šetnji, te je to iskoristio za selfie u svemiru. Sa kolegom Richom Mastracchiom je popravljao pokvarenu rashladnu pumpu na Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS), što je iskoristio za najoriginalniji selfie ove godine.

Pored toga, u osmosatnoj svemirskoj šetnji ruski su astronauti instalirali dvije kamere s vanjske strane ISS-a za kanadski video-stream, a onda su zbog kvara morali demontirati svu opremu.

U prvome dijelu planiranog izlaska iz ISS-a astronauti su za kompaniju UrtheCast Corp iz Vancouvera postavili video kameru visoke rezolucije na okretnu platformu i fotoaparat srednje rezolucije.

Ruska svemirska agencija Roscosmos pristala je postaviti kamere na stanicu, a zauzvrat će dobiti pravo na upotrebu snimaka nastalih iznad Rusije. UrtheCast planira te podatke prodavati kompanijama i vladinim agencijama koje kupuju slične satelitske snimke. Pretplatnicima će putem interneta besplatno davati video-stream, u nadi da će tako privući oglašivače i sponzore.

Operacija je trenutno na čekanju, jer kamere imaju neidentificiran kvar zbog kojeg ne mogu komunicirati sa Zemljom.

"Nažalost, te kamere nisu poslale električni signal na Zemlju", rekao je Navias, a UrtheCast je Reutersu poslao e-mail u kojem objašnjava kako postoji "problem povezivanja s kamerama".

To je šestočlanoj posadi ISS-a već treća ovosedmična šetnja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: