Ima razne efekte
4

Appleova najnovija aplikacija je kombinacija Instagrama i Prisme

Klix.ba
Apple Clips (Foto: CNBC)
Apple Clips (Foto: CNBC)
Nova aplikacija Apple Clips će vam pomoći da prilagodite svoje fotografije i videosnimke prije nego ih postavite na društvene mreže ili pošaljete svojim prijateljima.

Aplikacija radi na iPhoneu i iPadu, a kombinacija je funkcija koje imaju Instagram, Snapseed, Prisma i druge slične aplikacije. Razlika je u tome što je aplikacija kreirana isključivo za iOS uređaje. Ukoliko imate Android uređaje, nećete moći preuzeti i instalirati ovu aplikaciju na vaš pametni telefon. Kompanija Apple dosad je u više navrata pokazala kako nema namjeru prenositi klipove za Google mobilne platforme.

Da biste instalirali Apple Clips, morate imati barem iOS 10.3 softver. Uređaji kompatibilni za Clips su iPhone 5, iPad 4, iPhone 5S, iPad Air i iPad Mini 2, kao i noviji kao što su iPhone 6S ili iPhone 7.

Apple Clips razlikuje se od drugih sličnih aplikacija zbog mogućnosti prepoznavanja glasa. Dok razgovarate na mobitel, uz pomoć aplikacije imate opciju da vam odmah ispiše na ekranu sve što ste rekli. Ukoliko se nađete u prostoru s puno buke, moglo bi se desiti da Clips ne može prepoznati neku od riječi koje izgovorite.

Kao Instagram ili druge aplikacije za uređivanje fotografija, Clips vam dozvoljava da provučete fotografiju kroz neki od filtera. Međutim, Clips ima ograničen broj filtera, a neki od njih su Chrome, Ink, Comic Book, Transfer, Fade, Instant ili Noir.

Pored ovih opcija, Apple Clips ima i druge zanimljive mogućnosti koje mogu istražiti korisnici iOS sistema.

Vezani članci