Kruže glasine
2

Appleov naredni iPad mini neće biti mnogo drugačiji, ali će imati bolje specifikacije

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Četiri godine su prošle otkako je predstavljen iPad mini 4, a kompanija Apple je konačno blizu predstavljanja nasljednika.

Glasina o minijaturnom Appleovom tabletu je mnogo, a posljednje informacije govore da neće biti mnogo drugačiji od prethodnika, nego će imati "tradicionalni" izgled. Predstojeći model ima iste dimenzije kao i još uvijek aktuelni model, a poznato je i da će nastaviti koristiti kombinaciju Lightning konektora i 3,5 mm utora za slušalice iako je prošlogodišnji iPad Pro stigao bez njih, ali sa USB-C portom. Lokacija stražnjeg mikrofona bi mogla biti premještena centralno, ali to je navodno jedina fizička promjena.

Uređaj će imati bolje specifikacije, ali još uvijek nije jasno koliko velike. Izvještaji govore da bi iPad mini 5 mogao koristiti A10 Fusion ili A10X Fusion procesor tako da bi imao približno sličnu snagu kao i 9,7-inčni iPad (2018) ili iPad Pro (2018). Oba iPada podržavaju Apple Pencil olovku, ali nije poznato da li će to biti slučaj i s novom generacijom iPada mini.