Tvrdnja analitičara
14

Appleov iPhone 8 neće imati senzor za otisak prsta integrisan u ekran

Klix.ba
Prema najnovijim informacijama, Appleov nadolazeći iPhone 8 ipak neće imati senzor za otisak prsta integrisan u OLED ekran.

Spekulacija o iPhoneu 8 je sve više, a one se odnose na dva moguća koncepta, odnosno izbora gdje će Apple postaviti svoj Touch ID senzor za otisak prsta.

Prvi koncept podrazumijeva da će Apple slijediti konvencionalnu logiku te senzor ugraditi na stražnjem dijelu uređaja, dok drugi govori da Apple namjerava integrisati senzor direktno u OLED ekran. Druga opcija je sigurno interesantnija.

Jedan od najpouzdanijih Appleovih analitičara Ming-Chi Kup tvrdi da su glasine o tome da će kompanija iz Cupertina za novi smartphone koristiti OLED ekran zaista instinite, ali da će uređaj imati virtuelno home dugme bez integrisanog senzora za otisak prsta, baš kao što je slučaj sa Samsungovim Galaxyjem S8. Međutim, Kuo nije rekao da li će senzor biti u potpunosti uklonjen, kako su govorile ranije glasine, ili će biti smješten na stražnju stranu uređaja.

Da li će ova dilema u narednom periodu, a prije samog zvaničnog predstavljanja iPhonea 8, biti riješena, ostaje da se vidi.

Vezani članci