Nove mogućnosti
10

Apple Watch 6 trebao bi mjeriti temperaturu i pratiti korisnike dok rade jogu

Dž. L.
Ilustracija/Shutterstock
Ilustracija/Shutterstock
Apple Watch 5 pokazao se kao odličan uređaj za zdravlje i fitness, ali nadolazeći Apple Watch 6 bi trebao biti daleko bolji. Prema prvim glasinama, novi sat američkog tehno giganta će biti idealan za ljubitelje joge.

Ovakve najave temelje se na patentu koji je Apple nedavno odobrio, a kojeg je uočio Patently Apple. Naslovljen kao "potrošnja energije i brzina otkucaja srca za jogu", patent detaljno opisuje metode preciznog praćenje stanja korisnika tokom praktikovanja joge, javlja Techradar.

Intrigantno je da patent spominje i očitovanje temperature tijela kako bi korisnici procijenili da li je pravo vrijeme za jogu.

Podsjetimo da Apple Watch već prati korisnike koji praktikuju jogu, ali sistem će sada biti unaprijeđen u mnogo čemu.

Međutim, trenutni modeli Apple Watcha ne mogu očitati temperaturu vašeg tijela, kao što bi trebao Apple Watch 6.

Ipak, Techradar napominje kako ne mora značiti da će najavljeni patent ikada ugledati svjetlost dana. Međutim, s obzirom da je odobren tako blizu mogućeg lansiranja modela Apple Watch 6 i watchOS 7 u septembru ove godine, vrlo je moguće da će korisnici novog modela Appleovog sata uživati u ovim značajkama. To će se posebno svidjeti ljubiteljima joge.

U svakom slučaju, ako Apple Watch 6 ne bude pratio jogu i mjerio temperaturu, ove mogućnosti donijet će Apple Watch 7.

Podsjetimo, Techradar još ranije je pisao da će Apple Watch 6 imati senzor koji će mu omogućiti da predvidi napad panike. Uređaj bi trebao moći analizirati nivo kisika u krvi na osnovu broja otkucaja srca te ustanoviti da li korisnik hiperventilira.

Vezani članci