Komentari (78)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Izbrisao Facebook aplikaciju sa uredjaja i produžio trajanje baterije za 30-40%. Preporucujem da isprobate.
i poboljšao preformans :)
@Hiperborej ma najbolje nikako, imas chrome i ides preko njega na fb, sve savrseno i glatko radi.
To je taj iphone slavni, handre vas kako stignu, kontrolisu ti os, ne mozes caprkati po os-u, ne mozes prebacivati sta zelis itd, nikada mi se nije svidao, note 8 svemirski brod za iphone x, i plus mozes radit sa os-m sta zelis.
Tako je. Ali Ajfonaši zaostali ne kontaju da ih Apple yebe u zdrav mozak.
Velika vecina zenske populacije preferira iphone iako veci dio nema pojma koje su sve mogucnosti tog telefona, ali to i nije tako vazno, vazno je da kolegica vidi da ima iphone.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Facebook Lite institucija ne treba ni jebeni messenger da se citaju poruke!!Daleko bolji i pregledniji!!!
Najprodavaniji telefoni u Njemackoj su Huawei , kineskia ne Samsung ili Iphone pogotovo ne. MI koji zadnju marku dajemo za telefone i sve ostalo, od usta otkidamo za ono sto ni oni koji mogu nece da kupe. Do nas je . Zelimo da smo Njemacka a nista ne radimo po tom pitanju osim sto ih imitiramo ali pogresno sto pokazuje da je najprodavaniji telefonu Njemackoj Huawei a u nas nije.
iPhone je prije 5-6 godina bio kvalitetniji uredjaj od telefona na android sistemu u skoro svakom aspektu. Bili su prije svega dugotrajniji. Npr iphone 5s iz 2013 i danas izgleda dobro, dok je gotovo nemoguce vidjeti Galaxy S3 iz iste godine uopste, a posebno u dobrom stanju. Ali android je napredovao mnogo, sistem je stabilan a hardver uredjaja se podigao na top nivo. Tako da u 2017 ili 2018 godini, prednosti iPhone-a gotovo i nema vise.
Samo što na Galaxy S3/S4 itd. možeš staviti najnoviji Android, dok na iPhone 4 npr. ne može iOS 11 itd.
Šupci
pa kae "uzet cu jedan iPhone, da mi se vidi jabukica kad ga isučem na stolu, pred rajom" Fensi napaćeni retardi :)
Zaboravih dodati kako Samsung gubi garanciju kad se uredzaj root-uje dok je kod IPhone jailbreak u potpunosti izbrisan (i ne moze biti otkriven) nakon sto uradis update. Samsungu moze uklonjen root ali je kroz boot i knox vidljivo ako je ikad bio i uradzen root. Losa stvar za IPhone je da bez interneta ne mozes telefonu uradit restore ako je to potrebno, dok u Androidu mozes flashovat room i u sred dzungle. Znaci oba imaju velike prednosti mane.
Ja licno mislim da je Andoid bolji system koju nudi bolju licnu optimizaciju ali ima veoma losa svoja ogranicenja (kod updejta starijih modela i slanja MMS poruka gdje slika ili video jako gubi kvalitet, ili su videi od 20 sec preveliki da bi bili poslani) a bas tu Apple ima par boljih sitnica (FaceTime i iMessage) i hardware je cvrsci u Apple-a. Kod odabira veliku ulogu igra trzisna vrijednost pa tako mozes bolje preprodati IPhone star 4 hodine nego Galaxy od 2 godine.
@Nocna Straza MMS poruke u 2017? U kojem ti univerzumu živiš majke ti?
sjećam se vremena kada SMS bio dodatna opcija koja se plaćala,čuj MMS imaš ..koji si ti frajer ;-)
Iphone, precijenjeno smeće od proizvoda, smeće firma, a kupuju ga samo osobe željnje dokazivanja
Do nas je . Zelimo da smo Njemacka a nista ne radimo po tom pitanju osim sto ih imitiramo ali pogresno sto pokazuje da je najprodavaniji telefonu Njemackoj Huawei a u nas nije.
Dobar je android ... samo je lose sto salje koordinate google-u ...
I iPhone to isto radi jer koristi Google-ove servise.
Ja kad kupim telefon, obavezno sebi sprzim na cd sve od toga telefona, dakle imam 4.4.4 kit kat i 5.0.2 rom file, i u slucaju bilo cega, ili ako mi se ne svida samo flashujem telefon, uz to imam i root file
@Nokian808 da to je bio orginalni os , a galaxy alpha je jos u vrhu srednje klase, koristim naravno lolipop 5.0.2
Ja volim lolipop na galaxy alphi nego nugat na kineskom smecu od 200km, prohobavao sam custom os 6 i radi savrseno, samo sto samsung nije oficijelno izbacijo update na 6.0, a sve dok imam update na najnovije aplikacije i dok os radi glatko nije zastario, a ko hoce neka sebi uzme galaxy note 8
Isti Q i svi ostali. Samsung J5 2016 imam godinu dana. RAdio kao sat, baterija mi trajala dva dana, nekad i vise, posto ne visim bas non stop na njemu. Kad je izasao J5 2017, dosao i update Androida za 16ku. Baterija jedva izdrzi dan, a sporiji puno. Malo malo zaledi pa se ugasi.
@Mujo Traktorista stani ali ko te tjera da instaliras update, vrati telefon na staru verziju i problem rijesen.
Ko tebe tjera da instaliras novi update IOS-a?
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Svi to rade apple, samsung, lg itd tim te tjeraju da kupis novi mob. Lijepa stara vremena kupis nokiu 3310 otvaras pivo s njom, igras fudbala s njom itd :D
Jeebem li im maajku seljačku. Ne bih ga kupio da imam milione. I Android je kuurac, ali je bar jeftiniji kuurac.
Android je mnogo bolji od iOSa. To i ptice na grani znaju.
Koji manipulatori a idioti i dalje spavaju pred trgovinama. Ali nisu krivi oni krivi su roditelji