Novi uređaji
14

Apple predstavio novu generaciju iPada i najbolji Apple Watch do sada

I. P.
Američka kompanija Apple predstavila je danas u San Franciscu nekoliko novih proizvoda, a među najpopularnijim uređajima svakako su iPad i Apple Watch.

Apple je predstavio novi, peti, Apple Watch sa pregršt novih aplikacija sa fokusom na zdravlje vlasnika, prvenstveno pružajući podršku za praćenje rada srca, menstrualnog ciklusa i drugih aspekata zdravlja.

Također, novi sat, za koji kažu da je najbolji svoje vrste na svijetu, obogaćen je i "always-on" displejem kreiranim da štedi energiju. Tu je i kompas koji će pomoći u funkcionisanju mnogih aplikacija.

Apple se pohvalio verzijom novog sata čije je kućište načinjeno od titanijuma, dok su obične verzije od aluminija. Početna cijena je 399 dolara, dok je 499 dolara rezervisan za celularni model.

Apple je predstavio novi sedmi iPad sa retina displejom sa dijagonalom od 10,2 inča. Kako se navodi, novi iPad je dva puta brži od prosječnog računara. Kako se tvrdi, nove aplikacije i opcije koje olakšavaju korištenje su samo neki od razloga zašto bi kupci trebali razmisliti o ulasku u Apple prodavicu.

Koštat će 329 dolara, a u prodavnicama i online shopu naći će se 30. septembra.