'Iskustvo kakvo niste doživjeli'
0

FOTO+VIDEO / Apple predstavio najnoviji uređaj - iPad

Sarajevo-x.com
Dugonajavljivani tajanstveni izum kompanije Apple danas je napokon predstavljen. Steve Jobs, direktor kompanije, je javnosti prezentirao tablet računar nazavan iPad.

Večeras je u San Francisku proizvod koji je, skoro pa godinama, bio obavijen velom tajni predstavljen javnosti.

iPad, računar osjetljiv na dodir je, kako je istakao Jobs, 'nešto između Smartphonea i laptopa'.

Računar koji izgleda poput velikog iPhonea može se koristiti za gledanje filmova, pohranjivanje fotografija, pretraživanje Interneta i čitanje knjiga u elektronskom formatu, ili pak novina.

"Ovaj uređaj omogućava da 'držite' čitav internet u svojim rukama“, kazao je direktor kompanije Apple, dodajući kako iPad omogućava iskustvo kakvo do sada niste doživjeli.

Uređaj također ima ugrađen iTunes software zahvaljujući kojem korisnici mogu muziku i filmove kupovati i direktno pohranjivati na računar.

iPad ima ekran dijagonale 9,7 inča. Korisnici mogu ukucavati tekst direktno na ekranu, ali i manipulisati fotografijama, ili upravljati komandama određene igrice.

Apple tvrdi da baterija novog uređaja može da izdrži deset sati rada. Cijena ovog uređaja na američkom tržištu iznosit će 499 dolara.

iPad je bio proizvod koji se dugo krio od javnosti. Bilo je mnogo špekulacija, priče o kakvom se proizvodu radi, koja je njegova svrha i kako će se zvati.

No, sve do posljednjeg dana, tačnije do današnje prezentacije, Apple nije htio ništa otkriti.

No, od večeras revolucionarno tehnološko dostignuće, iPad, poznato je čitavoj svjetskoj javnosti.

Vezani članci