Vrhunski zvuk
2

Apple počinje s prodajom novih slušalica AirPods Max koje koštaju 549 dolara

B. R.
Apple novim slušalicama želi povećati prodaju tokom blagdana (Foto: Shutterstock)
Apple novim slušalicama želi povećati prodaju tokom blagdana (Foto: Shutterstock)
Apple počinje s prodajom novih slušalica AirPods Max koje će koštati 549 dolara. Američka kompanija ovim proizvodom, koji je skuplji od pojedinih njenih mobitela i tableta, želi povećati svoju prodaju u blagdanskim danima.

Jednim punjenjem baterije AirPods Max će biti moguće koristiti 20 sati. Iz Applea su najavili da će isporuke ovih slušalica kupcima početi u utorak, 15. decembra, a izgledno je da će trajati nekoliko sedmica.

Riječ je o slušalicama vrhunskog zvuka kojima Apple konkuriše i Boseu. Međutim, ovaj proizvod je skuplji od Appleovog iPhonea, iPada i njihovog pametnog sata.

Objavili su da će cijene njihovog osnovnog modela AirPodsa i AirPodsa Pro ostati iste - 159 odnosno 249 dolara.

U posljednjem kvartalu ove godine porasla je prodaja Appleove dodatne opreme kao što su slušalice. Međutim, prihodi od prodaje IPhonea su manji za 20,7 posto, što je najveće kvartalno smanjenje u dvije godine.

Prodaja dodatne opreme u ovoj godini je porasla za 16 posto tj. na 58,3 milijarde dolara, dok je prodaja iPhonea pala za tri posto tj. na 137,8 milijardi dolara.

Najavili su i uslugu Apple Fitness Plus koja će mjesečno koštati 10 dolara mjesečno, a koja će biti predstavljena 14. decembra, prenosi agencija Reuters.

Vezani članci