Tehnologija
0

Apple otkrio revolucionarni muzički servis

Klix.ba
Kompanija Apple najavila je dugo očekivani muzički stream servis, obećavši da će svi korisnici na njemu imati pristup desetini miliona pjesama.

Glavni izvršni direktor Tim Cook otkrio je Apple Music na godišnjoj programerskoj konferenciji ove kompanije. Apple Music se smatra rivalom Spotifyja.

"On će zauvijek promijeniti način na koji doživljavate muziku", rekao je Cook.

Korisnici će moći slušati muziku ili ih sačuvati u okviru opciju slušaj kasnije, za što nije potrebna internet konekcija.

Apple Music pokreće i globalnu radijsku stanicu 24/7 nazvanu Beats One, koja će emitovati signal iz Los Angelesu, New Yorka i Londona. U projektu je i i Zane Lowe, poznati radijski DJ. Apple Music će također davati preporuku za pjesme.

Korištenje ovog servisa u SAD-u koštat će 9,99 dolara mjesečno, dok će prva tri mjeseca biti besplatna, za razliku od Spotifyja koji ne nudi besplatnu opciju.

Bit će dostupan na Appleovim uređajima 30. juna u više od 100 zemalja svijeta, te na Windows i Android uređajima od jeseni.

Ljubitelji muzike će biti povezani i sa svojim omiljenim pjevačima jer će postojati opcija dijeljenja fotografija, muzike i informacije koje će raditi muzičari. Novi muzički servis promovirali su reper Drake i Beats.