Veoma sličan iOS-u
0
Apple otkrio Mac OS X Mountain Lion
Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Halo Cistac, sve je to ok ali ako ja zelim staviti photoshop i imati color mngmt. to je zapravo nemoguce...na Ubuntu..patnja za graficke diz. i fotografe...stoga...neka mene na mom Mac-u!Hvala!
Windowsi jesu bolji,tu nema diskusije.
Volim ih ali ne znam, ode ovo u nesto deseto. Momentalno skeptik. Vidjet cemo.
Maknes Unity, Gnome 3 i ostanes face2face sa pravim linuxom, windows ispada iz lige, OS iXovi, iG-ov-na isto
Imam I linux i Windos i MacOS. I jedino sto mogu reci, operativni sistemi idu u smjeru zaglupljivanja korisnika. Primimjeri su ociti, Unity i Gnome 3 za linux, Windows 8, i sada ovaj novi MacOS, od desktop racunara i laptopa prave mobitele. Primjer je ocit kod ovih gore navedenit operativnih sistema, glavni meni sa aplikacijama je identican kao i onaj na mobitelima tipa iphone ili androd baziranim telefonima. Sve vodi u tom pravcu da ce u buducnosti i ŽABA moci koristiti racunar. A narodu ako se sve servira na gotovo, a da pri tomene ne mora ama bas ni jednu novu stvar da nauci mozak pocne da se gubi kapacitet i potencijal. A bogu hvala u drugim sverama zivota ga ne moze ni razvit, jer se sve svelo na medije koji ispiraju mozak. Promjer je samo koliko su programi tipa discovery, history chanel i nat.geo izgubili na klavliteti. Sve se svelo na kako raznjeti ovo kao raznjeti ono, vanzemaljci, teorije zavjere i smak svjeta 2012 da ili ne. Mislim halo imal i ko normalan.
\"...koja će u početku biti dostupna samo za uređaje ovog proizvođača, sadrži mnoge mogućnosti iPhonea i iPada, a integrisan je i Twitter.\" - E pazi ti neukog nesretnika kojeg je zadesila sva nesreca da pise ovaj clanak. \"...će u početku biti dostupna samo za uređaje ovog proizvođača..\" - A gdje ces to jos, osim na Mac instalirati OS X, hljeba ti tvog svagdanjeg??? ;) A onda mudrica nastavlja i dalje....- Ima integrisan i Twitter jbt ;) pa mislim da je sad to TO! do sada, bez Twittera bas nikako nije islo.... E moj Planinski Lave, novinaru, peru od Brda i Doline, bit ce da si zapeo u snijegu pa ti je jos na laptopu Win 95 ;) Primjetit ces da se u medjuvremenu dosta toga u IT svijetu ipak promjenilo ;) Uhvati se izvjestaja sa pijace ;) tu je bruka manja ako sta izvalis slicno ;) :)
sad ce razni bogalji iz buca potoka izmisljati teorije zavjera kako je windows bolji, kao da se o tome radi :D hajte, da citam malo besplatne komedije :D
na ovaj nacin oni sa smokijem kompenzuju manjak
Ubuntu i Kubuntu neće ništa nadmašiti. Bbesplatan, bez, čist, pregleda, nema virusa niti se može zaraziti, svi programi besplatni ima lokalizacija za Bosanski jezik. Može raditi pored Windowsa ovaj OS ako ne koristite igrice bolje će služiti nego Windows: http://www.ubuntu.com/ Besplatne stvari su najbolje
AHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHAHAAHHAHAHAHAHAAHAHHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHA