30. oktobar
5

Apple najavio novi događaj, očekuje se predstavljanje novih modela iPada i Mac računara

Klix.ba
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Apple je najavio novi događaj za 30. oktobar u Brooklynu u New Yorku, gdje se očekuje predstavljanje novih modela iPada i Mac računara, piše The Independent.

Službeni slogan prezentacije je "Radili smo na još nečemu", a odabir Brooklyna umjesto Steve Jobs Theatrea u Cupertinu je, za mnoge, iznenađujući.

Apple je, osim toga, poslao zanimljive pozivnice što izgledaju kao mala umjetnička djela u kojem se stilizira Appleov logotip. Sugerira se da će ovo predstavljanje biti fokusirano na umjetnike i kreativce.

Očekuje se predstavljanje novog iPad Proa, koji bi kao i nedavno predstavljeni mobiteli trebao imati Face ID umjesto senzora otiska prsta.

Prognozira se i osvježenje računara, među kojima je i Mac Mini, koji nije osvježen pune četiri godine. iMac također nije dobio neku veću nadogradnju još od 2012. godine, što ga čini idealnim kandidatom za osvježenje ekrana i nove procesore.

Zvijezda ovog predstavljanja bi mogao biti i MacBook Air, odnosno njegov nasljednik, za kojeg se špekulira da će biti najjeftiniji Appleov računar. Dakle, kao i sadašnji MacBook Air, no s nekim unapređenjima poput ekrana.

Apple bi nas također mogao iznenaditi predstavljanjem odgođenog bežičnog punjača AirPower, kojeg su predstavili još 2017. godine kada su predstavljali i iPhone X.