|

Apple istražuje slučaj zapaljenog iPhonea 7

Apple istražuje slučaj zapaljenog iPhonea 7
7
Klix.ba
24.2.2017. u 16:09
29
komentara
7

dijeljenja
Kompanija Apple istražuje slučaj zapaljenja iPhonea 7 Plus koje je zabilježeno kamerom te na društvenoj mreži Twitter objavljeno 22. februara.
Riječ je o uređaju 18-godišnje vlasnice Brianne Olivas iz Arizone koja je zapaljenje svog telefona zabilježila i podijelila sa svijetom. Uređaj je u videu potpuno deformisan vjerovatnim nadimanjem baterije, a iz njegove unutrašnjosti koja je izložena razdvajanjem dvije cjeline telefona pojavljuje se dim.

U fotografijama koje su kreirane nakon zapaljenja vidi se spaljeni stražnji dio.
Glasnogovornik Applea je za Mashable izjavio da je kompanija kontaktirala korisnicu i da vrše uviđaj povodom navodnog zapaljenja.Olivas je kazala da je prije uništenja uređaja iPhone 7 Plus pokazivao znakove kvara. Naime, korisnica je uređaj odnijela u Apple centar kako bi provjerila zašto se uređaj teško pali. Ipak, službenici firme su procijenili da je sa uređajem sve uredu. Problem se ponovo desio prilikom punjenja uređaja, a 24 sata kasnije došlo je do zapaljenja.

Opasnost litijum-jonskih baterija postala je fokus interesa nakon problema sa Samsungovim Note 7 uređajima. Kada je riječ o iPhoneu, prvi slučaj zapaljenja zabilježen je u Australiji u oktobru prošle godine.
Prijavi grešku


Komentari (29)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...