"Novi novi iPad"
7

Apple će prepraviti novi iPad kako bi se riješio problem pregrijavanja

Klix.ba
Kompanija Apple planira prepraviti novi iPad i ponovo ga plasirati na tržište krajem godine kako bi tablet bio tanji i kako bi se riješio problem pregrijavanja.

Apple radi na "novom novom iPadu" koji će imati drugačiju bateriju i novi sistem LCD pozadinskog svjetla. Cilj je smanjiti zagrijavanje tablet kompjutera. Novi model će biti na tržištu prije Božića, a moguće je da će biti predstavljen uz iPad Mini, novi model tablet kompjutera koji će imati ekran veličine 7,85 inča.

Prema pisanju kineskih medija, Apple traži način da smanji unutrašnju temperaturu iPada. To uključuje tehnologiju za bolje performanse baterije i jedno LED pozadinsko osvjetljenje umjesto dva koji se koriste u aktuelnom iPadu. Kvalitet slike neće biti narušen.

Model će biti nazvan iPad 3,5 i koristit će Sharpov IGZO ekran osjetljiv na dodir, a ne Samsungov, kao što je bio slučaj do sada. Izvori tvrde da će izmjene iPada biti ključne za uspješnu prodaju. Prema posljednjim informacijama, i iPad Mini će imati IGZO ekran.

Apple je još uvijek lider na tržištu tablet kompjutera i pokriva 60 posto, ali je konkurencija sve ozbiljnija.

Amazon je napravio solidan napredak sa svojim tabletom Kindle Fire, a još veće prijetnje su Googleov Nexus 7 tablet s Androidom i nadolazeći Microsoftov Windows 8 Surface.