Testira nove uređaje
0

Apple bi ove godine mogao predstaviti iPhone s tri stražnje kamere i USB-C punjačem

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Apple bi ove godine trebao predstaviti iPhone s tri kamere na poleđini i USB-C izlazom za punjač, navodi se u novom Bloombergovom izvještaju.

Sadašnje najnaprednije iPhone verzije XS i XS Max imaju dvije kamere na poleđini, od kojih je jedna kamera za portret. Međutim, proizvođači Android telefona, uključujući LG i Huawei, već su počeli predstavljati mobitele s tri kamere koji omogućavaju veću kreativnu fleksibilnost i ultra širokokutne snimke.

Apple je spreman pridružiti se svojim konkurentima s nasljednikom iPhonea X Max koji će imati kameru koja snima šire vidno polje. Treća kamera na poleđini će snimati više piksela tako da Appleov softver može, naprimjer, automatski popraviti video ili fotografiju kako bi se uklopio u temu koja je možda slučajno odsječena od početnog snimka.

Navodno će Appleova mogućnost Live Photos biti produžena sa tri sekunde na šest sekundi.

Američki tehno gigant, piše Bloomberg, neće praviti velike promjene u dizajnu novih uređaja. Jedina veća promjena na njima će biti ulaz za punjenje.

Iz Applea kažu kako testiraju iPhone verzije sa USB-C ulazima za punjače, umjesto s njihovim Lightning konektorima.

Novi uređaji trebali bi imati unaprijeđenu i bržu opciju prepoznavanja lica.

Gledajući godinu unaprijed, Appleovi uređaji bi mogli imati 3D kamere koje će moći skenirati okolinu kako bi stvorile trodimenzionalne rekonstrukcije u stvarnom svijetu.

Bloomberg kaže da će ove kamere moći raditi na udaljenosti do 4,5 metra, za razliku od daleko ograničenijeg Face ID sistema na najnovijim iPhone i iPad Pro uređajima.

Vezani članci