{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Aplikacija za smartphone koja se izdaje samo uz ljekarski recept

7.1.2014. u 18:39
0
3
Aplikacija za smartphone koja se izdaje samo uz ljekarski recept
0
Aplikacija za smartphone koja se izdaje samo uz ljekarski recept
Jeste li spremni da medicinske savjete primate od svog pametnog telefona? Aplikacija BlueStar koja to omogućava ove godine će se naći na tržištu.
Njen kreator je kompanija WellDoc, a kuriozitet je što će to biti prva telefonska aplikacija za koju vam treba ljekarski recept.

Istina, svako ko poželi aplikaciju će moći skinuti na svoj smartphone, tablet ili kompjuter, ali će ga moći koristiti samo oni koji imaju potrebni kod koji izdaje apoteka.

Mali broj ljudi u Sjedinjenim Američkim Državama već koristi BlueStar, a stvaraoci aplikacije su obećali da će se taj broj u 2014. godini povećati jer je prihvata sve veći broj velikih korporacija. Cijena će zavisiti od recepta, ali se procjenjuje da će mjesečno prelaziti cifru od 100 dolara.

Aplikaciju je 2010. godine odobrila američka Agencija za hranu i lijekove (US Food and Drug Administration), a pomaže prvenstveno ljudima sa dijabetesom tip 2, podsjeća ih kad je vrijeme da provjere nivo šećera u krvi, savjetuje ih kako i kada da kontrolišu fluktuaciju, te im nudi druge savjete.

BlueStar ne nadgleda pacijente direktno, kao naprimjer FuelBand, ali se od njih očekuje da unose informacije o tome šta su i kada jeli, kako bi im aplikacija kreirala adekvatne savjete. Režim kojem je pacijent podvrgnut može nadgledati i ljekar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: