Veoma korisno
2

Aplikacija "Weather Up" nudi vremensku prognozu planiranih događaja u kalendaru

Klix.ba
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
U aplikaciji App Store postoji mnogo aplikacija za vremensku prognozu, ali "Weather Up" je nešto drugačija. Umjesto da ponudi isključivo vremensku prognozu, ona će prikazivati i vremensku prognozu za događaje u kalendaru, tako da možete vidjeti kakvo vas vrijeme očekuje za predstojeće sastanke i događaje.

Ova funkcija je prilagodljiva, tako da ju ne morate koristiti za sve događaje u kalendaru. Možete odabrati tačno određene događaje kako biste prikazali vremensku prognozu samo za njih.

Vremenska prognoza za tačno određene događaje korisna je za planiranje aktivnosti na otvorenom, kao što su fudbalske utakmice, koncerti na otvorenom i još mnogo drugih događaja, ali i za planiranje događaja koji su vezani za hodanje ili vožnju auta.

Sama aplikacija nije nova. Zapravo je započela svoj život još prošle godine i to kao "Weather Atlas", a kreator ovog mobilnog programa je David Barnard. On priznaje da je nova verzija aplikacije dosta upotrebljivija na osnovu povratnih informacija korisnika. Naime, prepravljena aplikacija u osnovi je izdanje Weather Atlas 2.0, koja trenutno nosi naziv "Weather Up".

"Aplikacije koje se ne skidaju vrlo često se ugase, ali je moj rad na vremenskoj prognozi toliko interesantan da ću nastaviti da radim na njoj sve dok ne napravim savršenu aplikaciju. Mislim da je 'Weather Up' odličan korak u pravom smjeru", kaže Barnard.

Osnovna karakteristika aplikacije je pored vremenske prognoze i prikaz akumulacije vlažnosti i padavina i upozoravanje na vremenske neprilike poput grmljavina, tornada, uragana i tropskih udara.

Kao nezavisni programer, Barnard se nada da će ljudi izabrati baš njegovu aplikaciju, a istakao je da neće prodavati prostor za oglase iako bi to donosilo profit, prenosi Tech Crunch.

Osnovni paket aplikacije je besplatan.