Novost za vlasnike iPhonea
0

FOTO+VIDEO / Aplikacija Backsteat Driver zabavlja djecu tokom vožnje

Sarajevo-x.com
Sljedeći put kada vas djeca nervozno upitaju da li ste blizu odredišta, dajte im iPhone sa novom aplikacijom Backseat Driver. Ova aplikacija omogućava djeci da voze virtuelni automobil na virtuelnom putovanju. Aplikacija je povezana sa GPS-om tako da je put kojim vaša djeca voze jako sličan stvarnom putu kojim se kreće automobil.

Koristeći aplikaciju djeca prate "Papa Car", tj. pravog vozača. Aplikacija koristi satelitsko pozicioniranje i stvara cestu sa sličnim brojem zavoja i skretanja.

Djeca upravljaju virtuelnim automobilom naginjući mobitel. Bodove osvajaju pravilnom vožnom. Ova igra bi mogla postati rješenje za roditelje čijoj je djeci dosadno tokom dugih putovanja.

U aplikaciji Backseat Driver, Papa Car izbacuje različite objekte koji su povezani sa znamenitostima predjela kroz koji vozač prolazi. Kada ih skupi, igrač može čitati informacije o predjelima kroz koje je prethodno prošao. Sakupljeni poeni se mogu iskoristiti za modifikovanje automobila, promjenu boje ili za kupovinu boljeg motora, piše Daily Mail.

Aplikacija omogućava korisnicima da na društvenim mrežama poput Facebooka sa prijateljima dijele svoja iskustva na putovanjima, te da se takmiče ko je duže putovao.

Promotivni video za aplikaciju pokazuje porodicu koja se vozi ulicama Tokija. Njihova kćerka na zadnjem sjedištu okreće svoj iPhone u isto vrijeme kada njen otac okreće volan. Aplikacija Backseat Driver je potpuno besplatna, a preuzeti se može sa iTunesa.