Tehnologija
70

Analitičari: iPhone 7 će biti tanji, dugotrajniji i prema svemu drukčiji telefon

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Dok se veći broj korisnika još uvijek privikava na novi iPhone 6s, pojedini analitičari već predviđaju karakteristike buduće sedme inačice Appleovog smartphonea.

Gene Munster iz investiciono-menadžerske kompanije Piper Jaffray tvrdi da će novi iPhone 7 imati jedinstven dizajn, potpuno drugačiji od iPhonea 6 i 6s.

On vjeruje da će promjena biti uslovljena potpunim uklanjanjem dugmeta "home" kojeg bi trebao zamijeniti predstavljeni 3D Touch

"Kao što su mnogi predviđali, 3D Touch Appleu omogućava eliminisanje glavnog dugmeta čime bi se dobio dodatni prostor za displej i čime bi se smanjio sam uređaj", rekao je Munster koji je dodao da je drugi aspket velike promjene produženje trajanja baterije.

"Ukoliko gledamo Mac, Apple se potrudio da u posljednjih nekoliko godina znatno unaprijedi trajanje baterije – sa pet na deset sati. Vjerujem da je baterija jedan veliki potencijal za promjenu koju će potrošači rado prihvatiti", rekao je Munster.

Analitičar Ming-Chi Kuo tvrdi da će iPhone 7 najvjerovatnije biti predstavljen tek nakon septembra 2016. godine te da će zasigurno biti najtanji Appleov smartphone do sada.

Vezani članci