Tehnologija
0

Amerikanci nezadovoljni Facebook telefonom, odgođena prodaja u Evropi

Klix.ba
Facebook telefon, koji proizvodi tajvanska kompanija HTC, ipak neće uskoro stići u Evropu, a razlog tome je razočaravajuće slaba prodaja telefona u Americi te negativna iskustva korisnika.

Mark Zuckerberg predstavio je u aprilu prvi Facebook telefon, odnosno HTC-ov telefon koji ima softver Facebook Home, tako da je popularna društvena mreža uvijek na početnom zaslonu telefona i na taj način omogućava korisniku najbolje moguće iskustvo pristupa Facebooku.

Telefon u Americi košta 100 dolara i njegova prodaja u Evropi trebala je početi, no zbog slabe prodaje i loših povratnih informacija korisnika - prodaja u Evropi je obustavljena, objavio je BBC.

Podsjetimo, Zukerberg je tokom predstavljanja softvera Facebook Home istakao da će on promijeniti odnos koji ljudi imaju sa svojim telefonima.

Najprije su ga mogli preuzeti isključivo vlasnici smartphonea HTC First, no kasnije je dozvoljeno preuzimanje svima koji koriste operativni sistem Android.

"Mnogim ljudima se sviđa softver Facebook Home i dobili smo brojne korisne informacije od korisnika zahvaljujući kojima ćemo se truditi da poboljšamo softver. Narednih nekoliko mjeseci ćemo se fokusirati na prepravke, kako bi naši korisnici bili što zadovoljniji", navedeno je u saopćenju Facebooka u kojem se naglašava da neće biti prodaje telefona HTC First u Evropi dok ne završe prepravke na softveru.