Jednaki uslovi za sve
74

Activision ima novo "oružje" protiv cheatera, automatski će gasiti igru "Call of Duty"

D. B.
Kompanija Activision nastavlja borbu s cheaterima u igri "Call of Duty" te je svom arsenalu dodala još jedno "oružje".

Activision se već služi nizom načina za borbu protiv cheatera, od rezanja njihovih padobrana kako bi pali na tlo u igri "Warzone" do oduzimanja oružja. Najnovija taktika je usmjerena protiv onih koji koriste alate za aktiviranje asistencije za nišan dok igraju igra pomoću tastature i miša.

Ricochet anti-cheat tim tvrdi da, kada njegovi sigurnosni sistemi otkriju takve igrače, igra "Call of Duty" biti automatski ugašena.

"Ponovljeno korištenje ovih alata dovest će do drugih aktivnosti protiv igrača", poručila je grupa Ricochet putem društvene mreže X. Drugim riječima, Activision će vjerovatno suspendovati ili trajno banovati uporne igrače koji krše pravila koristeći cheat.

Kao i dosad, ideja iza ove taktike je da se izjednače uslovi za sve igrače. Aim assist, odnosno asistencija nišanjenja, primarno je dizajnirana za igrače koji koriste konzole ili kontrolere, kako bi se nadoknadila veća preciznost koju ima miš.

Iako najnoviji "alat za frustriranje cheatera" neće riješiti sve probleme igre s cheaterima poput wallhacka, ometanje bi ih možda moglo natjerati da odustanu od loših navika i varanja.

Vezani članci