Gaming za sve!
46

Ovo je budući kontroler PlayStationa namijenjen osobama sa invaliditetom

E. M.
PlayStation je nedavno predstavio novi dizajn kontrolera namijenjenog osobama sa invaliditetom pod nazivom "Project Leonardo" koji je još u fazi proizvodnje.

Razbiti barijere u svijetu gaminga i uživanje u igrama pružiti svakom korisniku podjednako cilj je PlayStationa koji je predstavio ideju novog kontrolera koji će otkloniti sve barijere i omogućiti nesmetani igračko iskustvo osobama s invaliditetom.

Project Leonardo predstavlja kontroler sa svim tipkama kao i regularni kontroler, ali je kružnog dizajna. Sve tipke je moguće podešavati po želji igrača kako bi najlakše i najviše uživao u igranju omiljenih naslova.

Analog je izdvojen iz kruga, ali dolazi u dvije različite veličine. Osim hardware postavki kontrolera, moguće je isti podešavati i preko određenih softwarea od promjene funkcije dugmića do kontrole osjetljivosti.

I na Leonardo projektu se nalaze utori za slušalice.

"Projekat Leonardo je dio porodice proizvoda PlayStation-a 5 koji je baziran na istom dizajnu i konceptu. Konačno smo nakon velikog broja testiranja pronašli onaj dizajn koji je moguće koristiti bez držanja, a da je prilagodljiv korisnicima. Korisnici će moći stvarati svoje konfiguracije", kazao je dizajner Sony Interactive Entertainmenta So Mirmoto.

Project Leonardo je još u fazi proizvodnje te bi uskoro trebao biti dostupan javnosti.