{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Za odlazak na Mars u dvije sedmice se prijavilo 78.000 ljudi

10.5.2013. u 19:11
0
3
Za odlazak na Mars u dvije sedmice se prijavilo 78.000 ljudi
0
Za odlazak na Mars u dvije sedmice se prijavilo 78.000 ljudi
Mars
Projekt naseljavanja Marsa naišao je na izuzetno dobar odziv i za dvije sedmice prijavilo se 78.000 ljudi koji žele zauvijek napustiti Zemlju i započeti život na Marsu.
Cilj projekta je do 2023. godine uspostaviti prvo ljudsko naselje na Crvenoj planeti. Dosad je pristiglo čak 78.000 prijava za ovaj projekt, a očekuje se kako će se za život na Marsu prijaviti do 500.000 ljudi, piše Russia Today.

Holandska neprofitna organizacija Mars One, koja vodi projekt, dobila je zahtjeve iz više od 120 zemalja, a najviše ih je iz SAD-a, Kine, Velike Britanije, Rusije, Meksika i Brazila.

Projekt će koštati šest milijardi dolara, a novac planiraju namaći reality emisijom koja će pratiti pripreme i prilagodbu novih stanovnika na Marsu.

Podnositelji zahtjeva imaju širok spektar osobnosti, zanimanja i različite su dobi, što je vrlo značajno za sam projekt. Prilikom podnošenja zahtjeva, kandidati su obrazlagali svoje namjere u jednominutnom videu. Među njima su oni koji žele istraživati nove planete i nove stvari, neki su tu jer žele biti dio revolucije, dok treći smatraju kako time izvršavaju svoju dužnost, jer će ovaj projekt omogućiti opstanak ljudske vrste.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: