{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vojska lansirala raketu, građani mislili da je riječ o NLO-u

5.9.2015. u 17:00
8
22
Vojska lansirala raketu, građani mislili da je riječ o NLO-u
8
 
Građani američke države Floride u srijedu su na nebu ugledali neobičnu pojavu zbog koje su se neki uplašili, a drugi pak radovali.
Pored skoro uobičajne panike i svjedočanstava koja govore o neidentificiranom letećem objektu kojim upravljaju jednako misteriozni piloti, informisani građani su sa divljenjem posmatrati objekat koji je za njih bio poprilično identificiran.

Naime, istoga dana sa lansirne rampe u vazdušnoj bazi Cape Canaveral poletjela je raketa Atlas V koja je nosila letjelicu u vlasništvu američke mornarice. Riječ je o vojnom satelitu koji bi trebao poboljšati komunikacijske sposobnosti američke vojske.

Zbunjenost građana može se opravdati neobičnim tragom kojeg je raketa ostavljala iza sebe, a koji je uslovljen posebnim vremenskim karakteristikama, ali i satom uzlijetanja koje je obavljeno u ranu zoru. Također, trag iza rakete odavao je iluziju da se ista kreće horizontalno što nikako nije bio slučaj s obzirom da se raketa kretala dijagonalno prema svojoj destinaciji na visini od oko 35.000 kilometara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li biste kupili novu Nokiju 3310?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: