Nauka
0

U Iranu svjedoci prijavili NLO

Sarajevo-x.com
Iranske novinske agencije danas izvještavaju o svijetlećem neidentificiranom letećem objektu koji je viđen u zapadnom Iranu.

Svjedoci su izjavili da su primijetili leteći objekat na nebu veličine lopte, koji je emitirao žute zrake svjetla, a u sredini NLO-a svijetlilo je jarko crveno svjetlo. NLO je letio na dosta niskoj visini i promatrali su ga oko sat vremena, izjavili su svjedoci za FNA agenciju.

Agencije su također nedavno pisale o NLO-u koji se srušio prošle sedmice u provinciji Kerman. Istražitelji su izjavili da tom prilikom niko nije ozlijeđen i nije bilo veće materijalne štete. Također su izjavili da se nije radilo o avionu ili helikopteru. NLO se srušio uz oblak dima, što je odbacilo mogućnost pada meteora, jer je poznato da oni ne stvaraju dim.

To nije prvi put da Iranci u toj pokrajini viđaju NLO. Prošlog ponedjeljka svjedoci su vidjeli istu svijetleću letjelicu u isto vrijeme i na istom mjestu. Iako svi žele saznati o čemu se radi, iranski zvaničnici odbili su dati bilo kakve izjave i objašnjenja za FNA.