Komentari (3)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
nemaju oni srbe i hrvate za komsije odmah bi ti vojnici i ta palata bila pretvoreni u pepeo, kao stari most, ferhadija, aladza, i drg povijesni objekti u bosni
Ovi kipovi su spomenici ispred Stamford Bridgea trenerima Chelsea-ja :D
Postoji i drugi, još čudniji misaoni obrat u Hegelovoj argumentaciji: u egipatskoj religioznoj umjetnosti svijest se usrdno nastoji izraziti, ali to izražavanje ne uspijeva i ostaje jaz između unutarnjeg bitka i njegova izvanjskog izraza, koji je puka \"nebitna čahura\", \"pokrivač onog unutarnjega\".96 Kako bi to unutarnje ustrajalo u svojem neuspjelom izrazu, sam taj jaz između unutarnjega i njegove neprimjerene čahure mora se misaono upisati u izvanjsku objektivnu realnost pod krinkom izvanjskog objekta u kojemu unutarnje stječe neposrednu egzistenciju - a to je unutarnje u prvom redu die einfache Finsternis, das Unbewegte, der schwarze formlose Stein.97 (Ta se nova verzija teme \"duh je kost\" dakako anakronistički odnosi na Crni kamen u Kaabi, u Meki, taman i bezobličan meteorit koji je Islam uzdignuo u sveti objekt.) Analna asocijacija ovdje je potpuno opravdana: neposredna pojava Unutarnjeg je bezoblično govno.