Nauka
0

Trudnice doživljavaju intenzivniji orgazam

Sarajevo-x.com
Trudnoća je jedno od najsenzualnijih i najseksualnijih perioda u životu jedne žene, stoga trudnice doživljavaju intenzivne i nezaboravne orgazme, tvrdi seks terapeutkinja Yvonne Fulbright, a prenosi Fox news.

"Kada većina očekuje od trudnice da govori o napadima gladi i raznim apetitima, one svjedoče o intenzivnom libidu i jakoj seksualnoj želji“, kaže Fulbright.

Međutim, ova tvrdnja nije pravilo za sve trudnice i za svaki stadiji trudnoće. U određenom trenutku trudnice se osjećaju nepoželjno i ružno, a tada se smanjuje želja za seksom.

"Intenzivna seksualna želja svoj vrhunac doseže u drugoj trećini trudnoće“, kaže terapeutkinja i naglašava da tokom trudnoće neke žene često iskuse erotične snove koji intenziviraju seksualnu želju.

Mnogi parovi tvrde da je seksualnost način da se održi emotivna i fizička povezanost tokom trudnoće. Mnoge studije su pokazale da je trudnoća period zbližavanja partnera, a jedan od vodećih razloga za to jeste povećana seksualna želja kod žene i intenzivan doživljaj orgazma.