Komentari (96)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
to znači da cigare sad moraju da idu na 7 KM
@Trulex kojem pripada?
Nem pojma,cekam Lazanskog da to detaljno objasni.
Priča se o tamnoj energiji i tamnoj materiji o kojoj niko nista nezna....Prodavanje magle ljudima neko za ovo milione uzima u ime istraživanja..
OTKRIĆE MJESTA GDJE JE NEMA TREBALO BI BITI DOKAZ KAKO ONA SIGURNO POSTOJI HALOOOOOOO
""Astronomi ne znaju sa sigurnošću ima li uopće te tamne materije, niti od čega se ona sastoji. Otkriće mjesta gdje je nema, trebalo bi biti dokaz kako ona sigurno postoji."" Haj jedite govna.
pa nije bas lako objasniti to u 20 recenica koliko je velik ovaj clanak. evo ja cu ti pokusati. kretanje zvjezda u galaksiji, sirenje , i jos neke druge karakteristike se mogu objasniti samo ako postoji tamna materija. u racunicu kad ubacis jos mase (od tamne materije) racunica onda drzi vodu. pa je bilo pitanje da mozda racunica nije pogresna. al sad su nasli da posroji galaksija gdje racunica drzi vodu i bez tamne m. sto je jos jedan dokaz da tamna m. postoji.
Neka sila bude s vama....
Još nismo odgonetnuli šta je tamna materija, ne vidimo je, ne čujemo ali znamo da je tu po ponašanju drugih tijela. Kada to jednom napokon riješimo onda se pojavi još strašnije pitanje šta je tamna energija koja ubrzava širenje univerzuma. Pravi SF triler s ovim svemirom.
Svaki dan lupe neku glupost,treba opravdati novac koji dobiju,ali kod ovaca sve prolazi.
Svaki dan lupe neku glupost,treba opravdati novac koji dobiju,ali kod ovaca sve prolazi.
Moraju svaki dan lupiti neku glupost,treba novac opravdati koji dobiju.
Ukratko pojma mi nemamo i ne shvatamo kolimo smo nebitni u prostoru i vremenu , al neka se srbise , hrvatise i balija po vazdan ojhaaa
Ne'a ba materije nikakve, ni crne ni bijele, razdjelili sve klero-fasisti medju sobom 92'e
"uvijek postoje mogućnosti za nove prodore, samo je potrebna MAŠTA i upornost, kažu iz AD Orion." ova zadnja recenica sve govori
...a kuda ili u šta se Svemir širi...to je pitanje svih pitanja...i gdje,na čemu ili u čemu sve to stoji...!?!
Jarane sad si me baš zadevero
Klitoris novinaru prokljucaoozak dok je ovo pis'o.
@BlackKKKKKK Mozak
@BlackKKKKKK Sta kazu iz pomorskog drustva Miljacka po ovom pitanju?
prepisujem gore napisano ...Zaključak:u prvom redu tamna materija postoji-kaze ko?kaze teorija! ahahahaha Zaključak: Šemsa danas pravi grah, sigurno je stavila suhog mesa...teoretski ako je imala
neki dan sam citao bas o ovom otkricu al iz malo drugacijeg ugla. postoji grupa naucnika koji su govorili da ne postoji tamna materija (za koju niko ne zna sta je to, samo vide neke njene efekte) nego da postoji neka nama nepoznata fizika koja utice na nama poznatu materiju tako da se ona ponasa toliko čudno da su naucnici morali izmisliti tamnu materiju da bi objasnili sadasnji model al je ovo otkrice uzdrmalo njihovu teoriju, jer ne bi trebala postojati ovakva galaksija.