Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zahi Hawass nakon što je obišao lokacije pirtamida u Visokom, izjavio da nisu građene ljudskom rukom već su prirodna formacija. Jeste li: a.) za Hawassa ? b.) protiv Hawassa ?
Moram vas ispraviti. Nekoliko netačnih podataka je izneseno u ovom tekstu. Piramida nije visoka 479 m, nego 138,8 m (bila je visoka 146,5 m odmah nakon izgradnje, ali je potonula vremenom). Neću vam uzeti kao grešku dio "sagrađena je sa više od 300.000 blokova", jer je to tačno, samo što je korišteno daleko više od toga, naime 2.300.000 blokova. Prosječna specifična težina kamena korištenog u izgradnji je 2,6-2,9 t/m^3, te je težina piramide daleko veća od "gotovo dva miliona tona kamena".
mioni, ne muoni
Vec dugo cekam ovaj trenutak