Komentari (72)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
moja djeco, da vi znate šta se krije iz žbunja... nije njima ni do papira, ni do vode, ni do nas... oni samo hoće pljačkat
Svaka čast! I molim vas sada isti projekt primjenite na KCUS jer tamo zbog blagajne troše 3 do 4 A4 papira po pacijentu, ni šuma Amazonije im ne bi bila dovoljna. Sramota je da u digitalno doba sve ne bude elektronski.
Dobro jutro Kolumbo, racuni za komunalije, telefon , EP, Sarajevo stan i drugi su se izdavali prije 40 godina na malom formatu, ali povecanjem broja usluga i zakonskih regulativa "racuni" su zahtijevali mnogo prostora da bi kupac imao sve pred sobom da vidi šta to plača?
Ima jedna bolja stvar.. pazi sada.. zove se email. ne treba nikakav papir..
Joj ovi iz trece gimnazije samo neke gluposti rade koje realno nikad nece biti u funkciji ,oni samo rade ovo da sebi dizu ego koji je vec preko vrha i da mogu jos vise da pljuju po drugim skolama , Djeca iz trece gimnazije misle da su veca rasa i vole da ponizavaju ostale đ
ee bas bravoo samo to grmalji iz istocne i jeverne bosne nece jer kako bi onda krali i uzimali miljone za rezanje sume moj brate SVE SE MOZE AL SE NECE
Pitajte AKAZ koji je izmislio mali milion formulara sto moraju ispunjavati u medic.ustanovama zaposleni da li im je stalo do papira ili samo do papirnatih novcanica.
Kazu _|e6ena drzava i njezine institucije, pojedici su jaci od drzavnih institucija koje su bez vrijedne. Svaka cast 3-ca gimnazija.
koliko su studenti stedljivi nebi me cudilo da od g o vana naprave pitu
potpuno podrzavam! ali mislim da moramo krenuti od najbanalnijih stvari tipa kako danasnjim primitivcima objasniti da postoji mjesto gdje se bacaju opusci od cigarete i ostalo smece, da se ne baca u rijeke, da se kanalizacija ne vodi prema rijekama...
@fbUser1576426476 Teško! Neki dan napisah za opuške i vlažne maramice, da su opasniji i više kontaminiraju okolinu od slamčica i štapića za uši. Glupi admini mi obrisaše komentar, nešto im nije odgovarao.
Zaštita šuma ne bi trebala da podrazumjeva smanjenje sječe nego adevkvatno pošumljavanje. Drvo je uvijek bilo (i biće) dobar građevinski materijal. I upravo drvena građa su razlog sječe a ne papir, djeco moja. I smanjenje potrošnje papira će više uticati na smanjenje zagađenja okoline, nego na samu sječu šuma.
Na sta se grijete na papir ... zivotinje iscjepase boga oca ...☠️
Sve super, osim što nisu računali da par njih na tim papirima zarađuje tešku lovinu
Odlična ideja, u SAD-u već 15 godina primjenjuju tvz. paperless sistem, iliti preko maila i mobilnih aplikacija dobiješ elektronski račun. Piše ti, dužan toliko i toliko, due date ti je taj i taj. Dva klika, i platiš račun. Kakvi papiri ba, kakva čekanja u redu.
Kakvi crni papiri u 21 stoljecu! Treba forsirati informaticku pismenost stanovnistva, placanje racuna elektronskim putem, primanje racuna elektronskim putem! Tuzno je vidjeti svakog prvog kilometarsku kolonu ljudi ispred poslovnica BH Telekoma kako cekaju red da plate obican racun.
Eh moj ti, kako će vozati mečku ili bembaru onaj ko prodaje papir i onaj koji štampa obrazce? moraju se i tenderlije podmiriti.
Eto idealne prilike da SDA pokrene projekat za ovo i naplati ga 15 miliona maraka