Nauka
0

Poznati eko-ekstremist želi smanjiti svjetsku populaciju na samo milijardu ljudi

Sarajevo-x.com
Paul Watson, poznati eko-ekstremist, te osnivač i predsjednik udruženja Sea Shepherd Conservation Society, smatra da je mnogo važnije spasiti kitove nego 5,5 milijardi ljudi. Naime, Watson je na web stranici ovog udruženja napisao komentar u kojem cjelokupno čovječanstvo opisuje kao "virus koji ugrožava Majku Zemlju".

Watson u svom komentaru, objavljenom početkom maja, zagovara drastično smanjenje svjetske populacije na manje od milijardu ljudi. "Mi ubijamo našeg domaćina, planetu Zemlju", obrazložio je Watson.

Watson već odavno opisuje ljude kao opaku bolest, kao AIDS za Zemlju.

"Nijedna ljudska zajednica ne bi smjela imati više od 20.000 ljudi i svakako bi morala biti izolirana divljim prostranstvima od ostalih zajednica. New York, London, Pariz i Moskva su preveliki, kao i Timbuktu, Annapolis i mnogi drugi gradovi. Potrebno nam je što više divljih prostranstava gdje životinje mogu biti slobodne bez ljudskog uplitanja. Moramo radikalno i pametno reducirati ljudsku populaciju na manje od milion ljudi, kao i broj domaćih životinja. Trebamo zabraniti motorna pomorska prevozna sredstva i koristiti jedrenjake. Ukoliko bude neophodan zračni prevoz, trebamo koristiti isključivo solarnu energiju", detaljno je isplanirao ovaj eko-ekstremist.

Na kraju autor apelira na ljude da se prestanu voziti automobilima, avionima i luksuznim jahtama te da se vrate primitivnom načinu života.