Sasvim blizu Mjeseca
0
Posljednja noć da dobro vidimo Mars
Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
\'bem vas ćorava, baš se vidio sinoć.
hahhahhahahhahahahhahhah .... NAJJACI KOMANTAR zadnji godinu dana sto sam procitao je od \" / \" :D:D:D
zaboli me ku.rac za mars...
Koja špica ... s desne strane mjeseca crvena tackica
ja bas raspravljam s profesorom svojim i on kaze da se to vidi u 2d ne u 3d eto tako da su mozda mogli ko naznaciti da se to NE VIDIIII
JA JEDINO VIDIM SUPERMARKET MARS\'97 HEHE
ja sam u zenici i vidim mjesec al ne vidim nigdje mars :/
\"Mars se nalazi u okrilju Raka, jednog od najbeznačajnijih sazvijeđa zodijaka\" 1. ne postoji BEZNACAJNO sazvijezdje! 2. I Mars i Mjesec su trenutno u Lavu, a ne u Raku!
@ astronomi Arksekunda (lučna sekunda, ili jednostavno sekunda, eng. arcsecond) je zapravo 3600-ti dio stepena. Ovo lučna je dodato da se ne mijesa sa vremenskom sekundom. Nebo je toliko oblacno da se ne vidi ni mjesec a kamo li sta vise...
http://en.wikipedia.org/wiki/Minute_of_arc Ne pametuj kada ne znaš..
Kako kada je oblacno???
\'\'14 arksekundi na dijametru, i to na 1/120 dijametra Mjeseca. Dva mjeseca kasnije on je već mnogo dalje i smanjio se na svega 10 arksekundi na dijametru\'\' NEMATE POJMA O CEMU PISETE, KAKVA ARKSEKUNDA???
\'Bem ti oblačno nebo. :(