Odlični rezultati
35

Polaznici Škole napredne matematike koju organizuje Preporod donijeli zlatne medalje iz Zagreba

F. H.
Polaznici Škole napredne matematike u organizaciji Bošnjačke zajednice kulture Preporod ostvarili su izvrsne rezultate na finalu MAT lige koje je održano u Zagrebu 18. maja 2024. godine.

U konkurenciji prvog razreda zlatnu medalju i osvojeno prvo mjesto zauzeo je par  Davud Krajišnik i Fatih Duranović, koji su u finalu imali maksimalan broj bodova.

Sjajan rezultat u svojoj konkurenciji ostvarili su i Muhammed Mešković i Hamza Kalajdžija, učenici četvrtog razreda, koji su također u finalu imali maksimalan broj bodova, ali su u konačnici zauzeli četvrto mjesto nakon što su se sabrali bodovi iz prva četiri kola.

Izvrsni su bili i Jakub Šuman i Ismail Krajišnik, koji su kao i njihovi drugovi u finalu osvojili sve bodove, a u konačnici zauzeli 10. mjesto.

Mentori učenika na ovom takmičenju - Emir Kalajdžija i Melisa Mervanović Kalajdžija posebno su iskazali zadovoljstvo činjenicom da su sva tri para koji su učestvovali u finalu sve zadatke tačno riješili.

Ovakvi rezultati plod su cjelogodišnjeg rada s učenicima tima stručnjaka, ali i vrijednog samostalnog rada učenika. Osim sjajnih rezultata učenici  su bogatiji za nova prijateljstva i veliko iskustvo koje su stekli na ovaj način.