Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@uzgred: baš laičko pitanje, neka na tome i ostane :)
nidji veze klasicna 3d i PS prevara kakav raspad zvijezde pa to je samo pretpostavka i teorija koja je nedokaziva
ovako cemo i mi sutra
Idemo veceras na nocno skijanje da se barem iskijamo prije smaka svijeta, evo sve je spremno http://vlasic-bih.info/cam.html
WoW, super snimka, ovo je daleko, daleko, pravo daleko. Uzgred, nisi u pravu, ne moraju sve zvijezde u istoj galaksiji biti približne starosti. Sve u svemiru , osim crnih rupa nastaje kolizijom, da li galaksija, ili neutronskih zvijezda, kao što i kolizijom odgovarajućih hemijskih elemenata nastaju složeni spojevi, tako i ovo. Prema tome, neke zvijezde u Mliječnom Putu mogu biti milijarde godina starije od našeg Sunca. I hajde sad javite se ko je na kraju snimke vidio vanzemaljske oblike, njih jedno dva- tri najmanje, i lik žene u gornjem desnom uglu???
Neznam.. ali mnogo zvjezda je nestalo i nastalo od velikog praska neovisno od udaljenosti jedne od druge. Kosmos nema nikakvu centralnu tacku po kojoj se mozes orijentisati kako sam upucen. Isti je odakle god da gledas i gdje god se nalazis.
@@uzgred U našoj galaksiji, na \"samo\" 1800 svjetlosnih godina od nas. Pretpostavljam da su nastajali u istom periodu zbog blizine. Malo sam surfao netom, izgleda da ni astronomima ovo nije baš najjasniji slučaj.
zato sto na suncu ima hidrogena za jos toliko vremena.
Kako kontas da joj je starost blizu starosti sunca?
http://www.bambi-vlasic.com/index.php?cijene evo gdje za novu godinu :P
lazu. ovo je roknulo puno blize. za 3 dana veliki komadi ove zvijezde udaraju u zemlju.
@moi: Konj?
Laičko pitanje. Ako je zvjezda bila poput Sunca i ako je na par hiljada svjetlosnih godina od nas, što je za svemir relativno malo, kontam da joj je i starost blizu starosti Sunca. Kako se onda može tvrditi sa relativnom sigurnošću da će Sunce eksplodirati za nekih 5 milijardi godina?
Poprilično dirljivo !
Meni je ovo poprilicno strasno