Komentari (52)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A nasi se slikaju kad otvore kruzni tok
imamo naftu koja curi a nista se ne desava, samo tad vidis dokle si kao nacija dogurao, kad to shvatis, ne interesujete vise nista
Cekaju pravog kupca za naftu 🤣🤣🤪
Stalno priča o besplatnoj energiji a struja sve skuplja 😁😷
ko prica o besplatnoj energiji, a i sve da se priča, to nije dovoljno da ona bude besplatns
Ovo kad “dekne”, Cernobil ce izgledati kao petarda, a novi globusi kao Appleov logo.
ja kad kućama kafu isto stepeni imamo...Jesam smiješan haha :/
ovaj narod na Balkanu samo znaju da tračaju i da se rugaju nekome
Tokmak 🙃
99% komentara ne zna razliku fuzuje i fisije i onda pametuju.Eksperimenti sa fuzijom nisu novina.Najjače sile u prirodi se nalaze u atomu.Spajanjem (fuzija) ili cijepanjem (fisija) oslobađa se ogromna energija.Prednost fuzije je što nema zračenja a nusproizvodi nisu štetni.Nema goriva (atoma) za fuziju proces se zaustavlja bez posljedica.Ovih 48 sekundi je ogroman uspjeh jer prije par godina to je bilo djelić sekunde.
naučio si nas doktore
Jesu se prvo namazali Kopertonom?
kad Koreanci planet spale
ma vala da hoce, previse smo unistili ovu planetu i grijeha pocinili... sevap bi bio da je spale cijelu
BigBang v2 u najavi. Ko ce nas @bt, nego kinez.
malka
U nadi da ovo proradi možemo se dugo trovati banovickim ugljem i bosna i srbija iiiiii.....
a naš čovjek još misli da hodamo ravnom zemljom
I je li više potrošio ili proizveo?
ujos uvijek mnogo vise potrosi. ovo je tehnologija daleka bar 20-30 god, ali i to je relativno blisko
Pa citate li vi uopste tekst ili sta? Amerikanci uspjeli proivesti vise nego sto treba za postupak davno… mozda se nama cini malo nestvarno ali ljudi su puno napredniji od nas i naseg shvatanja tehnologije. Sama ideja je odlicna valjda ce i covjecanstvo uspjeti nesto da profitira bar u zastiti zelenila
Ovo je najbitnija stvar u ljudskoj historiji. Pitanje je samo kako ce MATRIX sve to iskoristiti da bi nas se porobilo
Hajmo baciti na papir: Koliko su energije potrošili da bi to postigli, a koliko su dobili? Kladio bih se da su više potrošili. Kod zvijezda postoji nešto što se zove gravitaciona sila, pa se pod njenim dejstvom atomi, kad više nemaju prostora da se zbiju, spajaju u veće atome. Da bi se postigla fuzija moraš nekako simulirati te uslove. A za to ti treba energije. Usput: Zapravo su svi naši atomi, osim hidrogena (vodika) nastali u nekoj zvijezdi... Tj. svi smo mi zvjezdana prašina.
Haj nemoj se kladiti, papiricu, nego iskoristi internet prikljucak, pa sam ispitaj. Ovo je relativno nova tehnologija, jos uvijek je u razvoju, te samim tim se u ovom stadiju ne moze ocekivati profitabilnost.
@drine ... Već 50 godina nam govore, još 5-10 godina i ovladaćemo fuzijom
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Moj stari misli da sijalica u hodniku troši više struje