Komentari (41)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
''a razvija maksimalnu brzinu kao prosječan čovjek dok hoda. Mars Rover je navodno, zahvaljujući bateriji od 700 volta koja se puni putem solarnih panela u stanju ići 100 km/h.'' Ili ja ovo nešto dobro ne kontam, ili po ovom tekstu čovjek može pičit' 100 na sat?! :)
Može ako sjedne u auto koje može počit 100 na sat a nije u gradu.
Zbunjujuce jeste ali je piskaro htjeo reci: a razvija maksimalnu brzinu kao prosječan čovjek dok hoda (ili nekih sta ja znam 10km), Zatim... zahvaljujući bateriji od 700 volta koja se puni putem solarnih panela u stanju ići 100 km/h. - Ovim je htio reci da je tih 100km krajnji domet sa jednim punjenjem baterije, kao npr kad kazes "trosi 7 litara na 100km", domet a ne brzina
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ekstra stvar za barit naše trebe.
Ma brate doso vakat ne treba ti ni dobro auto same se skidaju i nabijaju
Planete i zvijezde nisu cvrsta tijela,svako ko je ikad pogledao teleskopom evo sta vidi:https://youtu.be/P1NNB-sNmtU
Still, the rover is a pretty capable machine, and is capable of speeds as high as 70 mph (around 15 mph on Mars) via its electric drivetrain. You definitely won’t see NASA sending one of these into space any time soon, but it sure is pretty to look at.
pratmobile.... hahaha, lafo idu na Mars
logicno bi bilo da ga testiraju na mjesecu, onako preko vikenda da odu par puta
Ovo vozilo lici na ono iz Mass Effect 1, ko je igrao sjetice se, samo eto nije bijelo
I ja sam odmah pomislio na Mass Effect kad sam vidio.
Samo traktor može na mars.
1.Daleko je Mars 2. Kad se napusti Zemljina magnetosfera radijacija je smrtonosna 3.Mars je brutalan,kako formirati koloniju bez atmosfere 4. Je li nemoguće- Nije! Ali nema se volje i koperacije bogatih zemalja,Previše troše na oružje..Šteta!
Ako mu nije crveno di, nista od njega!
Ovo ce kod nas doci kad izadje roverov 16 model ili ako bake 10 posto bogastva da koje je pokrao
@bosnishtroller Ovo će kod nas ostati kad se sva populacija sa Zemlje preseli na Mars ili neki drugi planet da se imamo vozati po suhoj planeti jer se nismo dogovorili hoćemo li se ukrcati na svemirski brod kao jedan narod ili pojedinačno kao tri koMstitutivna naroda... (:
Kakvi no lajferi na ovo klixu. Samo daj da se komentarise, nevazno ni za temu, samo daj komentara, budi "duhovit" ccc...
jbg jezik brzi od pameti...bitno je nesto pricati narod ionako nista ne zna s obzirom da nista ne cita na tu foru proliticari nam se prodaju godinama
---- ide preko djelimično potopljenog tla NEvalja pretjerivatio ni u čemu. PA čak ni ako si novinar !
Dobar za padinske dijelove grada. Malo ga prepraviti i dati GRAS-u na korištenje.
@kalafetaga Treba narod obradovati pred izbore, pa makar malo i slagali.
prvenstveno treba biti funkcionalan pa tek onda izgledati futuristicki :) ovaj nece nikad ni napustiti Zemlju :)