Najpreciznije prebrojavanje dosad
0
Na Zemlji postoji 8,7 miliona vrsta biljki i životinja
Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
I 6 MILIJARDI VRSTA LJUDI
rekoh samo da navratim, da pogledam komentare. bolje da nisam ni pogled\'o...
velik neki brodic :-))) zar ima jos ljudi koji vjeruju u bajke?
jedan Englez
E moji novinari nepismeni,cuj biljki...
Nisu sve te vrste evoluirale nego je po par od svake Noah strpao u svoj brodic pa su se poslije razmnozile...
Jesu li računali i srbe???
BILJAKA !!!
Zemljani nisu istrazili ni 50% povrsine Zemlje, a ni more! A hocemo da istrazujemo svemir!? :( U moru postoje cudovista kakav svijet jos nije vidio, citajuci malo stare knjige moreplovaca moze se tacno vidjeti da su ih napadali, ali je sve kasnije zataskano i pretvoreno u bajke!.Prije odprilike godinu dana na netu sam procitao da su tek tad otkrili neku neistrazenu dzunglu u Africi velike povrsine( pored toliko satelita oni tek sada otkrili!?), ima mjesta jos na Zemlji gdje ljudska noga nikad nija stala, El Dorado grad( pozlaceni grad isto postoji, samo treba neko da pokrene ekspediciju!).
Hahaha pa ovo je samo trenutna procjena... broj vrsta se konstantno mijenjao kroz Zemljinu istoriju. \"Mnoge vrste su nestale prije nego što smo i saznali za njihovu egzistenciju, njihovu jedinstvenu nišu i funkciju u ekosistemima i njihov eventualan doprinos čovječanstvu\"
ma jok to su adam i eva raskopali u baŠči ovih 9 miliona vrsta, jel ti sad srce na mjestu??? kakav kloc
sto ateista moze pokvarit covjeku dan to nemoze niko
vjerujem da je svih ovih 9 miliona različitih biljnih stvorenja nastalo et enak, slučajno
ovo je jedna prelijepa činjenica i clanak da kazem....vise liejepih vijesti i vise ce se lijepih stvari desavati....samo da je manje ovih covjekolikih cudovista...eeh moje biljke gdje bi nam kraj bio
sve ove vrste su nastale evolucijom od jedne amebe ;) urazumite se ljudi...
biljki???