Posljedice radijacije
18
Mutirali leptiri u Fukushimi
Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
dodick je mutirao od krkija.
japanci su u stvari srbi koji su se pojapanirali
ćing ćing čuu ćao ćaoo
Dakle \"osakaceni\" to znači da smo primjerice ti i ja relativno zdravi i uspješni zahvaljujući milionima (ili čak milijardama) stvorenja koja su bila bolesna i neuspješna. Da ta ogromna većina individua nije stradala i patila, ti i ja nebi smo ni postojali. To je najbolji dokaz da su sve velike svjetske religije potpuno u pravu kada insistiraju na pravednijoj preraspodjeli svih mogućih resursa među ovozemaljskim stvorenjima (zdravi treba više da pomažu bolesnima, a bogati siromašnima).
Znaš \"osakaceni\" proces biološke evolucije se odvija po principu pokušaj-greška na način sličan kao u kockarnicama: OGROMNA VEĆINA INDIVIDUA IZGUBI. ALI PONEKAD NEKO I DOBIJE. Pojednostavljeno rečeno, događa se skoro sve i svašta (mnogo više nesreće i patnje nego zdravlja i sreće), ali mehanizmi selekcije dopuštaju da opstanu samo one individue koje su najbolje prilagođene na okolinu. Te individue su korijeni novih bioloških vrsta. Ali ako se okolina drastično izmijeni, često i te vrste izumiru.
DRAGI BABO,VRATI NAM SE U BiH VRATI,ZELJNO TE CEKAMO BRACA : OSTALI,MUSLIMANI,SRBI I HRVATI . POZDAV HRNJICA
@jednostavno zapravo sad je manje vazno kakvom greskom, vazne su posljedice i zato treba otkriti detalje... A ljudska i samo ljudska je greska napraviti nuklearke bilo kada i bilo gdje
Eto godzille..
Najbolji su mi ovi koji ne znaju dobro ni šta je teorija evolucije, a nalaze sebe kompetentnim da zaključuju o njoj. Mutacije zbog radijacije, i on to povezuje sa prilagođavanjem i selekcijom vrsta. Ili vjerovanje da teorija evolucije tvrdi da su ljudi nastali od majmuna. Nije im jasno da se datiranje u slučaju čovjekovih i izumrlih vrsta ne re radi metodom C12/14. Ali on dođe misleći da nešto zna i otvori usta o evoluciji.
ove Japance ce za par godina napasti Godzila iz fukushime
I tako nastade prvi Pokemon.
a sta je sa radioaktivnom vodom koja je isticala u more mjesecima???? sta mislite kakva sad bica postoje u moru???
u cernobilu se desila nesreca prouzrokovana ljudskom greskom, dok je u japanu uzrok prirodna katastrofa
Kada je u SSSR-u 1986 godine explodirao nuklearni reaktor br4. u nuklearnoj centrali Chernobil ,tada je čitav svijet bio na iglama - radijacija se osjetila uglavnom od Ukrajine ,do Rusije ,Bjelorusije ,Švedske ,Norveške ,dok slabiji inteziteti radijacije su se osjetili sve do Francuske ,Grčke i Sicilije... Kada je u Japanu desio se zemljotres i kada su doslovno svi nuklearni reaktori iscurili ,radijacija se osjetila preko pola svijeta do SAD-a (zap. obale) a čak su manji inteziteti došli i do Europe.. Kada je UN natjerao SSSR da otkrije sve pojedinosti o nuklearnom reaktoru i obimu katastrofe ,zašto taj isti UN ne natjera Japan da otkrije sve pojedinosti i svojim nuklearnim reaktorima i obimu nesreće ,jel ono što se desilo u Chernobilu 1986 godine je doslovno prd3z u vjetru naspram ovoga šta se desilo u Fukushimi? Ili to U.N štiti Amerikance ,jel su oni Japancima pravili te general electrics reaktore ,pa se zato zataškava istina?
@osakaceni, da si nekad i pročitao nešto o Darwinovoj teoriji, ne bi pisao takve gluposti. primjer: imaš 10 žirafa, 5 muškog spola i 5 ženskog. recimo da 2 mužjaka i 3 ženke imaju nešto izduženije vratove od ostalih (dakle, viši su), a većina hrane u njihovoj okolini se nalazi na visini koju mogu dohvatiti samo ove više žirafe. očekivano je da će potomci dvije žirafe sa izduženijim vratom također imati izduženiji vrat. prema tome, na osnovu principa prirodne selekcije, preživjet će samo one životinje koje se prilagode prirodnim okolnostima u njihovoj okolini, te će, nakon što prođe određen broj generacija, u toj okolini ostati samo žirafe sa prosječno znatno dužim vratom od onih prvobitnih. eto, nije toliko komplikovano, zar ne?
S vremena na vrijeme nastaju mutacije na određenim jedinkama u populaciji, ne moraju uvijek biti dobre za nju (zapravo su u većini slučajeva pogubne), ali u slučaju da imaju pozitivan učinak na tu jedinku, ona će tu mutaciju prenijeti na potomstvo. Ako mutacija ima negativan učinak, onda se ta jedinka vjerojatno neće tako uspješno razmnožavati, pa su šanse da se ta negativna mutacija prenese malene. Jesi li sada shvatio?
@osakaceni Je.bo ti ja ma.ter glu.pu.