Nauka
0

Microsoft Live Messenger Beta

<a href="http://www.info.ba">INFO Online</a>
Microsoft ove sedmice započinje šire beta testiranje nasljednika MSN Messenger-a. Windows Live Messenger bit će kompanijin primarni klijent za komunikacije među korisnicima, a beta testiranje vršit će se po ugledu na Gmail: Microsoft će odabrati nekolicinu testera koji će moći slati invitacije svojim prijateljima.

"Windows Live Messenger je zabavan i pouzdan kao i MSN Messenger, i korisnici će moći zadržati postojeće liste sa kontaktima i druge lične stvari. Pored ovoga, nova verzija donijeti će svjež novi izgled i omogućit korisnicima da rade stvari koje nikada nisu mogli sa klasičnim Messenger-om", stoji u e-mailu koji je Microsoft poslao prvim beta testerima.

Neke od novi mogućnosti koje će sa sobom donijeti Windows Live Messenger su internacionalni pozivi sa računara na telefone, te poseban način dijeljenja fajlova među korisnicima korištenjem tzv. "Sharing Folders" foldera koji će se nalaziti ma Microsoft-ovim serverima. Novi Messenger bit će dostupan samo korisnicima Windows XP operativnih sistema.