Komentari (89)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Konacno normalna, zdrava i napredna stvar na klix-u.
odgovorit cu ti sta je napredno a i to da nisi u pravu za dole navedeno ljudska vrsta je veoma mlada za nas svemir ili ti vaseljenu, starost svemira je odprilike oko 15 milijardi godina, uzrok nastanka naucno nije dokaziv jer vrijeme nastanka svemira je 10 na -43s pri temperaturi od 10 na 27K, fizicki zakoni koji danas postoje ne vaze pri tim uslovima, a materija ne postoji. hladjenjem svemira formira se najjednostavniji elemenat H jer za njegovo formiranje je potrebno da jedan proton zarobi jedan ekektron, pa ga i dan danas ima najvise. sintezom nastaju slozeniji elementi kao He, Li... i vremenom od svemira imamo ono sto danas vidimo drugo nase postojanje ne moze promjeniti svemir niti bilo sta u njemu, mi smo mala vrsta koja zivi na sicusnim planetu koji u poredjenju sa Jupiterom je tako mal da moze u njega stati 318 puta, u poredjenju sa nasom zvijezdom Sunce, moze stati puno puno vise u poredjenju sa galaksijom jos puno, puno ..... vise, mi smo tako minorni da u poredjenju sa malim dijelom svemira cinimo nisticu, mi ne mozemo na njega uticati
sandzaklijaiv, izvini, ali fali ti naobrazbe, dokvatio si se pseudo znanosti, poudrav
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
isto ko kad ides u kalesiju!
hubble bubble
Gledajuci ovo tacno pozelim otici taman se nikad ne vratila u ovu bijednu drzavu
Ima li Nasa jos kakvu animaciju?
Jel ako ideš brže od brzine svjetlosti, dođeš negdje al te niko ne vidi jer tvoja svjetlost nije stigla? A i veličina svemira, kaže beskonačna, ne mogu ni to da shvatim. Da je svemir jedna velika soba npr. pa ideš, ideš, ideš, ideš, ideš, ideš i tako ideš i dodješ do zida i nema dalje A i da ima granice, opet ne mogu da shvatim. Da je svemir jedna velika soba npr. pa ideš, ideš, ideš, ideš, ideš, ideš i tako ideš i dodješ do zida i nema dalje. Ali opet iza zida mora biti nešto ne može biti ništa. "Ništa" isto ne mogu da shvatim, kako može biti "ništa", uvjek mora biti "nešto", pa makar i bilo "ništa". Šta ja napisah? Ne kontam ja ovo ništa što nije normalno.
kara@ svemir jest beskonačan, i njega ne možeš uporedjivat sa sobom, jer soba ima ograničenje svoj, a svemir nema ili ga barem nisu našli jos
remzijas@ hajmo se uradit, i sta to znas? JEL JEL JEL JEL JEL JEL JEL?!?!?!?'
Pa to je u našem susjedstvu, u našoj galaksiji, jer 20 000 svjetlosnih godina u svemirskom prostranstvu je beznačajna razdaljina.
Sudarač u Cernu još radi, vidjet ćemo nove rezultate. Ne vjerujem da su milijarde dolara bačene u ništa, ako već naučnici nisu bili uvjereni da postoji nešto brže od svjetlosti. Jer kada ne bih postojalo ništa brže od svjetlosti, onda je čovječanstvu u skoroj budućnosti zagarantiran nestanak. A u to ne mogu vjerovati, jer sam uvjeren da je "stvoritelj" ma tko on bio, čovjeku ostavio mogućnost da prelazi velike udaljenosti brže od brzine svjetlosti. Ali ljudska inteligencija i dostignuća još to nisu otkrila. Ova istraživanja u CERN-u pružaju tračak nade.
stjepane, moram te razocarati, na njihovim mjernim instrumentima je nastala greska, javno su izvinulizbog tog. cern je isao na potvrdu higsovog bozona, cestice za koju se predpostavljalo da postoji ali nije bila naucno jos detektovana. a zbog cega mislis da je ljudska vrsta ugrozena?
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
mogao je biti duzi...ali sta je tu je
Eh koliko sam puta to pomislila...
ti mozes da biras, zamisli tek kako je meni
premocno :D
koliko kosta putarina za ovih 20.000 svjetlosnih godina
Šteta što nije duži klip,zaista fantastično izgleda!
Hvala, ipak bih izabrao Jablaničko jezero!
Haha...samo nek je veselo