Komentari (0)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
zdravo! Molim vas neka mi neko posalje na mail neki link gdje mogu da procitam barem najosnovnije stvari o radu sa macromedia studiom...hvala unaprijed..
Nagibe, Ne brinem se ja toliko za cijenu ako za ulozeno dobijem odgovarajucu protuvrijednost. Npr, prva verzija Studia MX je bila vise nego vrijedna novca. Ova bas i nije i vise se cini da su u Macromedia-i (sic) odlucili izbaciti na trziste face-lift dok ne zavrse sa radom na sljedecoj generaciji alata. Sto se tice relacije Machead - cijena proizvoda, ti vjerojatno znas da su Apple masine daleko isplativije od PCa. O designu da i ne govorimo. No to je vec druga tema. Pozdrav, Mac OS X PS Ako si zainteresiran za razvoj naprednih Web aplikacija, provjeri WebObjects od Applea. Ja ga koristim od prve verzije dok je jos bio proizvod NeXT-a (prije engo ih je preuzeo Apple). Nemas boljeg aplikacijskog servera na trzistu.
Slažem se u vezi cijene upgradea, Mac OS X, a i za BBEdit. Jedino što je BBEdit Mac only (i u tome nema ništa loše ). Nego ako neko misli da je prije čuo za bolji slogan od BBEditovog: “It doesn't suck™” neka mi javi :D. Ja mislim da će dugo ostati neprevaziđen. Živjeli editori, smrt WYSIWYG! Idemo se pridržavat standarda! P.S. I još mi je nešto nelogično, Mac OS X: mac addict se zapravo brine za cijenu proizvoda!? :P
Ja ga vec koristim i slazem se da je bolji od prethodne verzije ali ne toliko da bi opravdao $500 upgrade cijenu. Ja inace i dalje smatram da je BBEdit najbolji HTML editor na trzistu. Sto se tice Flash Professional verzije, radi se o unaprijedjenju ali milsim da su sa tim malo zakasnili. Moje je misljenje da ce ovi Web Services klijenti ici u pravcu iTunes aplikacije dok ce solucije zasnovane na Flash platformi biti koristene za jednostavnija rjesenja. Pozdrav, Mac OS X
kaze te da je ova verzija dobra, i ja misli da je dobra, samo me interesuje de se moze da kupi????????????? ili dablama da se skine ?????
:S :S :S Nisam imao priliku raditi ali po logici stvari rad sa tabelama ne da treba biti poboljšan, nego treba biti izbačen! Pohvale za potrebne i korisne stvari: CSS2 podrška; i integrisani validatori koda i markupa (tehnički HTML je samo markup). Flash™ reaguje na tržište u pravom smjeru. Do sada izgleda da će najupotreljivija novina za prosječne usere biti bolja implementacija aliased fontova. Flash™ prerasta u golemu mašinu za pravljenje cijelih aplicija. Zato ga izgleda nude u dvije varijante. Notepad™ i dalje ostaje alat profesionalaca (eventualno kakav lite HTML editor). @ edhem Zamisli da si “kupio” paket “u radnji”. :)
Za klasu? Bogovski. Makar Dreamweaver, iako sam vidio da je i flash fantastican. Vjeruj, za osobu koja koristi DW stalno, 2004ka je zesci spas. Rad sa tabelama je poboljsan maksimalno, a i kretenske layer procedure iz proslih su izbacene.
ovaj je za klasu bolji!
e jebiga a ja taman nabavio studio mx obicni prije 2 dana