{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ljubitelji astronomije pozvani na kurs AD Oriona

20.11.2014. u 16:34
54
11
Ljubitelji astronomije pozvani na kurs AD Oriona
54
Ljubitelji astronomije pozvani na kurs AD Oriona
U ateljeu "Figure", u ulici Danijela Ozme 12/3 u petak 21. novembra održat će se prezentacija novog kursa iz astronomije koji u organizaciji Astronomskog društva Orion počinje 27. novembra ove godine.
Kurs je namijenjen populaciji iznad 18 godina, a svi koji su do sada izrazili želju da budu polaznici ovog kursa ili to žele biti, pozvani su da dođu.

Programom događaja od 19:30 do 20:00 sati predviđen je dolazak i okupljanje prijavljenih i drugih zainteresovanih osoba, a od 20:00 do 20:40 sati predavanje "51 godina Astronomskog društva" (Muhamed Muminović, predsjednik AD Orion i Nacionalni koordinator za promicanje astronomije u BiH).

Potom slijedi predavanje o temi "Međunarodna godina svjetlosti i tehnologija baziranih na svjetlosti -IYL2015" (Adela Subašić, potpredsjednica AD Orion i nacionalna koordinatorica za IYL2015 za BiH), te predavanje "Bosanskohercegovačka meteorska mreža", (Nedim Mujić, rukovodilac Projekta meteorske mreže AD Orion i Federalnog hidrometeorološkog zavoda).

Informacije za polaznike nakon toga će dati voditelj Kursa Almir Aljović, a onda do 22 sata slijedi druženje uz muziku i razgovor.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li biste kupili novu Nokiju 3310?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: