Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Tačan odgovor je sjever Sirije odnosno jug Turske, otprilike 9500 pne. Çatalhöyük u današnjoj Turskoj je možda najstariji grad u istoriji. Stanovnici su se bavili poljoprivredom.
Kad živiš od lova i sakupljanja, moraš biti uvijek u pokretu i živjeti u manjim i odvojenim grupama. Poljoprivreda je omogućila prva stalna i veća naselja, omogućila da nastane arhitektura, zanatstvo, umjetnost, prvi gradovi. Ukratko: bez seljaka nema grada, nema civilizacije.
Anunaki koji su nam modifikovali DNK da postanemo mnogo razumnija bica bas kao sto smo i mi zivotinje, voce, povrce itd modifikovali
Nebeski narod, nasi istocni susedi po izlasku iz spilja pocinju se baviti poljoprivtedom. Zato su i danas najuspjesniji ratari, sumari, grmalji....
Gdje kada i od koga? Pa zavisi koga upitate. Zanimljivo bi bilo upitati jedan dio Balkana.
Hrvatsko" poljoprivredo" vijece ministara za 30 namirnica smanjilo cijene i ustedilo narodu 23% budzeta mjesecno.
Kome ovo treba?