Komentari (44)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Osvrnimo se unatrag u ne tako davnu proslost...Charles Darwin i njegovo ucenje o prirodnom odabiranju kazu kako najsposobniji, 'fittiest' prezivlhavaju. Hitler i fasizam su radili na 'eugenic' ideji o favorizovanju dominantne rase, dok su geni fizicki ili mentalno inferiornijih 'uklanjani'. Savremena biotehnologija i genetski inzenjering, npr. i Klix je pisao o CRISPR postupku, cine izbor i narudzbu zeljene bebe mogucim. Ista ideja - upakovana razlicito.
Želite li pronaći ženu za jednu noć? Dobrodošli na ==> www.xxDate.club
Zanemarivanje etičkih standarda, moja guzica. Kakvo preseravanje, kao abortus je nešto više etičan. Uostalom radi se samo o modifikaciji, što je i poželjno kod bolešljivih insana koji bi da se razmnožavaju. Nemoguće je na primjer napraviti čovjeka bez prisustva već postojećeg ljudskog DNK, ... to samo Bog može, tako da nema brige.