Nauka
0

Kenan Muharemagić pobijedio na "CiscoExpo 2006"

FENA
Kenan Muharemagić iz Sarajeva pobjednik je takmičenja na kojem je učestovalo 18 polaznika iz 10 Cisco akademija iz Srbije, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Takmičenje je održano u Beogradu, trajalo je cijeli dan i završeno je kasno sinoć. Ovakva takmičenja dio su redovnih godišnjih konferencija regionalnog karaktera koje organizuje kompanija Cisco, pod radnim nazivom "CiscoExpo 2006".

U finalnoj "borbi", koja se sastojala od konfiguracije mrežnih uređaja, Kenan Muharemagić je ubjedljivo trijumfovao u borbi s kolegom iz Beograda Igorom Puškašem. Uz pobjedničku diplomu, on će dobiti i tehničku opremu vrijednu više od 500 američkih dolara. Opremu donira kompanija Cisco, a uručenje će biti obavljeno večeras na svečanom zatvaranju konferencije.

Muharemagić je završio CCNA program obrazovanja u Cisco akademiji koja radi pri Centru za kompjutersku edukaciju CCED iz Sarajeva.

Zavšni regionalni CiscoExpo za 2006. godinu bit će održan 26. i 27. novembra u Sarajevu u organizaciji sarajevskog ureda Ciscoa, dok će organizacija takmičenje Cisco akademija biti povjerena Centru za kompjutersku edukaciju.

Jedna od ključnih tema planiranih za sarajevski Expo će biti upravo obrazovanje. Kompanija Cisco je 1997. godine pokrenula program obrazovanja poznat kao "Cisco Networking Academy Program" koji kombinira najbolju praksu klasičnog obrazovanja u učionici s prednostima koje donosi korištenje Interneta i digitalnih obrazovnih sadržaja.